Plads til forskellighed

Her er der plads til at tænke og være. Alle er velkommen her, som de er. Vi har et åbent fællesskab med plads til forskellighed.

Integration og Fokuskristendom

Er vores to bonus linjer. Integration er henvendt til elever med dansk som andet sprog. Fokuskristendom er til dig som vil gå i dybden med den kristne tro.

Sammenhold og mangfoldighed

Vi tror på fællesskabet. Vi tror på at skabe et fællesskab på kryds og tværs af tro, etnicitet og værdier. Derigennem udvikles vi som mennesker.

Action og oplevelser

Vi tror på at igennem aktivitet og oplevelser udvikles man som menneske. Derfor er dagligdagen aktiv og vi tager hvert år på to studieture til udlandet.

Faglighed og udvikling

Vi ligger vægt på at du som elev på LME også udvikler dig fagligt. Derfor har vi fokus på spændende og engagerende undervisning. F.eks. Læsehold og opdeling 10. klasse i to spor.

Løgumkloster by

Løgumkloster Efterskole ligger i byen, hvis historie går mere end 800 år tilbage, og hvor munkene byggede den utroligt smukke Klosterkirke.
 
I byen, hvor der bor omkring 3500 mennesker, er der et rigt kulturliv. Byen er kendetegnet af at være hjemsted for en række institutioner.

Omkring 1173 kom de hvide munke, cistercienserne, til egnen omkring Brede Å for her at danne et kloster. Stedet var velvalgt: En landlig beliggenhed med mange vandløb og store skove. Her kunne de arbejde med landbrug, fiskeri og mølleri.

I klosterhaven havde de lægeurter og nye grøntsager som persille, rabarber, og gulerødder. Munkene kaldte stedet Locus Dei, Guds sted.

I forbindelse med Løgumklosters 800 års jubilæum i 1973 opførtes et godt 5 meter højt tårn med 49 klokker. Det skyldtes foruden en fejring af Klosterkirken og byen også et ønske om at rejse et minde for Kong Frederik IX. Protektor: Hendes kongelige højhed Dronning Margrethe II af Danmark. 

Der er knyttet klokkenistuddannelse til Løgumkloster Kirkemusikskole. Dagligt spilles der automatisk små melodier, men der lyder tillige koncerter med manuelt spil.

På Markedspladsen finder man en mindeplade ved Vestergade 21 for Stinne mæ æ Bibel. Stinne fik navnet, da folk altid så hende gå med en stor slidt Bibel svøbt i et sort klæde. 

Efter en stor sorg og efterfølgende krise følte ´Stinne´ sig kaldet til at yde hjælp og udbringe Guds ord til dem, hun mødte på sin vej, særligt til de krigsfanger, der led nød under 1. verdenskrig.

Se tidligere nyheder

21-03-2017

Ny unglærere til 17/18

Vi er stolte over at kunne præsentere to herlige unglærere til skoleåret 2017-18.
Læs mere...
16-12-2016

Indendørsfodbold

Drengene var overlegne - en super lækker omgang fodbold
Læs mere...
12-12-2016

Lucia

Morgenvækning af de skønne luciapiger
Læs mere...
25-10-2016

Fodbold - Efterskoleturnering skudt i gang

Fodbold - Efterskoleturnering skudt i gang
Læs mere...
14-10-2016

Projektdage og Fagdage

Energi, hav, boldspil, sprog og statistik
Læs mere...
13-10-2016

Flygtningedag

Fokuskristendom inviterede flygtninge
Læs mere...