En dag, hvor vi fik lov at høre om personlige oplevelser med erhvervsuddannelser fra 3 personer. Vi hørte 3 mænd fortælle om vejen til der, hvor de står nu i deres liv, om de fejl de har lært af og som har gjort dem til dem, de er nu.

Den anden del af dagen foregik i hallen, hvor vi blev delt ind i grupper, hvor vi skulle prøve at være elektrikere, der skulle samle en forlængerledning. Vi fik lov til at beholde forlængerledningen. Det andet praktiske forløb var tømrerarbejde, hvor vi skulle lave et bord-bænke sæt. Vi skulle både save brædderne af i rigtig længde og samle sættet. De flotte sæt står nu fordelt på skolens udearealer.

 

 

 

 

 

  • Skills 1200X628
    Maria P. i gang med at save til.

Det var en meget relevant dag for os, for lige nu står vi og skal tage en beslutning. Vi skal til at tænke lidt på alt det, som kommer efter efterskolelivet, som for eksempel hvad vi vil med uddannelse. Det er meget store og svære valg, så derfor var det godt at høre, at når de havde valgt en uddannelse, de droppede, så var det ikke forgæves, men bare mere til erfaringsrygsækken, der hjalp dem videre.

En af de 3 mænd var Jamil, som holdt et foredrag om at man kan hvad man vil.  Han var vokset op med en voldelig far og han har selv været i bandemiljøet og i dag står han som direktør i sit eget firma Mind Mover. Han var noget for sig selv, han havde en fantastisk udstråling og var god til at ramme os unge med sin energi, og så gemte han ikke noget, nej han sagde det, som det var. Inspirerende at man kan stå frem og være så ærlig. ”Man kan hvad man vil, det skulle jeg i hvert fald bevise”, sagde Jamil.  

Skrevet Sara Just Hansen

  • Skills 1200X628 4
    Fagmænd og lærlinge lærer eleverne lidt om håndværket - hands on