Mange år efter jeg først hørte om LME, blev det endelig min egen tur til at starte her. Jeg har glædet mig helt vildt meget til at opleve denne her helt vilde følelse af nært fællesskab, som er blevet så fortryllende beskrevet for mig. Men jeg var også nervøs. I starten af 2020, kun nogle få måneder før efterskolestart, oplevede vi nedlukning i Danmark, og man havde hørt, at der ville komme en 2. bølge senere på året. Derfor håbede jeg inderligt på at det ikke ville ændre noget ved det efterskoleår, jeg skulle til at tage hul på.

Da jeg endeligt startede på skolen, var jeg ikke længere nervøs. Allerede fra starten har jeg haft sådan en dejlig, afslappet følelse af at være en del af det her fællesskab. En ting, jeg specielt husker fra førstedagen, er at vi alle stod i en cirkel (med afstand selvfølgelig) og vi kiggede på hinanden. Ingen af os var sikre på, hvad året ville bringe, hvem man ville få det tætteste forhold til, eller hvordan situationen ville se ud om fx et halvt år. 

 

  • Fester 1200X628 13
    Underholdning ved julefesten 2020

Nu er det et halvt år efter. Det er snart juleferie. Jeg sidder lige nu i min seng og har lektielæsning på mit værelse. Vi har lys tændt og min rumko (værelseskammerat) sidder ved skrivebordet. Vi har lige hørt nogle nyheder omkring corona, som muligvis kommer til at have indflydelse på os. Alligevel er jeg rolig og tilpas. Jeg ved at jeg efter juleferien, på et eller andet tidspunkt kan komme tilbage til et fællesskab, hvor der er plads til os alle sammen.

Men hvilken indflydelse fik corona så på det første halve år? Er vi gået glip af meget? Vi fik en fantastisk ryste-sammen-tur til København i september, men besøg- og søskendeweekender blev aflyst. Det samme blev gratisdøgn og elevstævne. Juleturen til Aarhus blev også aflyst og juleafslutningen blev uden forældre. Men dette har ikke forringet vores fællesskab. Det har bragt os tættere sammen på en anden måde, fordi vi har været tvunget til at tænke alternativt, og se på de lyse sider. 

Jeg synes ikke, vi er gået glip af særligt meget. Nogle ting er anderledes end det, vi har hørt fra de andre år, men lærerne har været rigtig gode til at finde på gode alternativer, så vi alligevel kan få et mega fedt efterskoleår. Fx blev juleturen, der skulle være gået til Aarhus, til en spændende og lærerig tur til Christiansfeld brødremenighed, Haderslev gågade og til sidst Vojens skøjtehal, som vi havde helt for os selv. Så nej, jeg synes altså ikke, at vi gået glip af hverken oplevelser eller fællesskab, heller ikke selvom nogle ting har været lidt alternativt.

Maria Beck Gustavsen

På Løgumkloster Efterskole er hverdagen en fest!
Fester 1200X628 8
Fester 1200X628 9
Fester 1200X628 11
Fester 1200X628 12
Fester 1200X628 7
Fester 1200X628 2
Fester 1200X628 3
Fester 1200X628 4
Fester 1200X628 5