At være omstillingsparat, og klar til lægge planer om gang på gang, er også noget, vi har skulle lære at leve med. Det kan være svært at holde overblik, og til tider har jeg måttet erkende, at det har været for stor en opgave at få det fulde overblik, og derfor har jeg været nødsaget sig til at navigere frem til en løsning, der fungerer lige her og nu. Det har været hårdt, da jeg hele tiden har haft tanken om, at de planer som jeg lægger, muligvis skal lægges fuldstændigt om. Når det så er sagt, så vil jeg langt hellere skulle leve med at navigere i Corona-kaos, end at skulle tilbage til hjemmeundervisning.

En af de ting jeg virkelig har kunne mærke efter genåbningen, er at det at have eleverne fysisk ved siden af sig, giver ubeskriveligt meget mere energi og motivation til nye tiltag. Det giver motivationen til at kæmpe sig igennem de udfordringer, vi bliver stillet over for med nye retningslinjer, restriktioner og Corona-tiltag. Jeg synes, at vi som medarbejdere har været utroligt gode til at støtte hinanden i hele processen. Dette har også resulteret i, at vi har formået at få gennemført en masse fede aktiviteter og arrangementer for eleverne, trods de ringe vilkår vi har haft. Desuden har eleverne været helt vildt gode til at tage imod dette, også selvom de ikke får hele den traditionelle efterskole-pakke med ture til udlandet og lignende.

“Det fortog sig lidt, men selv nu i skrivende stund, 10 uger efter genåbningen, er fællesskabet stadig meget højere vægtet blandt eleverne, end det var inden nedlukningen.”

En anden ting, der har været værd at bemærke ved elevflokken er, at da de endelig kom tilbage på efterskolen, efter 10 ugers nedlukning, var de mere hungrende efter følelsen af fællesskab end nogensinde. Det var faktisk helt vildt at være vidne til! De første to uger var de ikke til at skille ad. Det fortog sig lidt, men selv nu i skrivende stund, 10 uger efter genåbningen, er fællesskabet stadig meget højere vægtet blandt eleverne, end det var inden nedlukningen. Både vi unglærere og eleverne har lært nogle vigtige ting om at være omstillingsparate og værdien af at have et fællesskab at være en del af.

Jonathan Roager, 21 år, Unglærer på Løgumkloster Efterskole