Instagram
Velkommen
Instagram

Digitalt Design

Kort og godt: Digitalt Design handler om at du får lov til at udfolde dig kreativt og lærer at få dit budskab ud over kanten ved hjælp af forskellige medieflader.

Digitalt Design er for dig, der synes, det er sjovt at se verden i billeder, lige meget om det er ved at sidde og tegne eller om det sker bag et kamera. På digitalt Design kan du forvente, at vi vil udfordre din kreative tanke og arbejde for at skabe skønne og øjenfaldende visuelle værker. Digitalt Design handler om at skabe tekst, billeder, illustrationer, lyd, film og musik og omsætte det til oplevelser og historier.

Vi skal lave forskellige projekter, hvor nogle projekter vil være bundne opgaver og andre mere individuelle frivillige projekter, hvor Du kan fordybe dig i nogle af dine interesser.

For at kunne skabe gode historier, er vi nødt til at lære noget om teknikken og teorien bag de forskellige former og flader. 

Når du vælger Digitalt Design er der ikke noget krav om at du skal være den store computernørd eller have erfaring med at arbejde med bestemte programmer. På Digitalt Design tager vi tingene fra bunden og bruger god tid på at lære de digitale værktøjer at kende.

_________________________

 

Projekt Stopmotion - efterskolernes dag 2016

Digitalt Design eleverne fik til opgave at lave en gyser film, som omhandlede efterskolelivet ved hjælp af stopmotion. Projektet blev afviklet imens vi havde besøg ved efterskolernes dag. Resultatet kan ses her.

Stopmotion er en filmteknik, hvor man tager en række enkeltbilleder (12-30 billeder pr. sekund) og sætter dem sammen til en animationsfilm. Det er samme teknik man oprindeligt brugte til at lave tegnefilm.

I denne film er der brugt silkclay, som er et modellermateriale.

Emma på fotosafari

________________________

 

Dette er nogle af temaforløbene på Digitalt Design

  • Basal programmering og Websites
  • Kamera og Fotolære
  • Figurer og Digital tegning
  • Layout og publikationer
  • Film - fiktion og faktion
  • Film analyse

________________________

Det med småt:

Der er ikke noget krav om at have noget bestemt udstyr, men det er klart et plus at have en kraftig computer eller macbook, endvidere er det muligt at bruge sit eget spejlreflekskamera (DSLR), GoPro eller andet i faget. Skolen stiller alt udstyr til rådighed til faget.

Vi bruger Adobes store Suite (Programmer: Photoshop, illustrator, indesign, premiere m.m.) i faget som alle elever har mulighed for at få installeret gratis på deres egen computer, såfremt computeren er kraftig nok til det.

Vi hjælper gerne med nærmere information om minimumskrav til IT-udstyr.

Underviser i faget:
Stefan Christensen, sc@lme.dk

Læs også om vores andre linjefag