Actionsport

I natursport skal vi ud i naturen og bevæge os. Vi skal udfordre os selv og vore grænser: vi skal ”smage” på vand, højder, fart osv. Faget kan indeholde følgende aktiviteter: havkajak, klatring, rappelling, vandski, teambuilding med tillidsøvelser mm. Kort fortalt: vi skal ud i naturen og prøve grænser med det lidt mere ekstreme end den almindelige idrætsundervisning.

Alene i vildmarken

Et frisk tilbud til alle til alle der vil ud i naturen og prøve kræfterne af, lære færdigheder og få en forståelse for naturen. Vi arbejder fx med:

  • Lave mad over bål med forskellige teknikker.
  • Overnatte under forskellige forhold: Shelter, bivuak, snehytter, telt.
  • Færdes i nærområder og opleve fugletræk, vadehavet, højmose, å eller sø

Knivsmedning

Her skal du have fat i de gamle smede- og snedkerkunster. Du får lov til at arbejde med esse og sav, for at former din egen kniv fra råmateriale til færdigslebet kniv.

Markfræs

I disse timer kan du få afprøvet dine færdigheder med at køre bil. Vi arbejder med sikkerhed omkring bilen, når den brugs til markfræs. Timerne indeholder værkstedsarbejde, klargøring og vedligeholdelse af bilen. Den læring du får med at køre bil i disse timer, vil gavne dig når du skal tage kørekort. Her kan du få adrenalinet i gang. Vi har 3 biler, hvert bil-team består af 4 elever. Har du benzin i blodet, så vælg dette fag.

Mountainbike

Har du lyst til action, fysiske udfordringer og masser af frisk luft? Så er mountainbike lige noget for dig. Vi cykler på mountainbike på stierne i skovene omkring Løgumkloster. Bakkerne er ikke så gode i det flade Vestsønderjylland, så derfor tager vi flere gange til skovene ved Aabenraa, hvor skov- og naturstyrelsen har anlagt flere superfede mountainbikeruter.

Det kræver vovemod og god kondi, men det er hammersjovt, når man giver den gas på mountainbike.

Skolen har nogle mountainbikes, men vil du være sikker på at kunne være med, så medbring meget gerne din egen.

O-løb og OCR-løb

O-løb og Obstacle Course Racing er løb for dig der særligt vil udfordres både på dit løb og din koordination. O-løb handler om at løbe smart og læse kort. OCR-løb er løb med forhindringer undervejs. Vi træner for at deltage i konkurrencer og for at få en fed fælles oplevelse ud af det.

Hiking/Geocaching

Når du vælger hiking/geocaching så er det på med vandreskoene og kom ud i det blå. Faget handler om at nyde naturen, gå en masse kilometer, hygge sig med kammeraterne. Det hele krydres med lidt skattejagt via geocaching, som er et fænomen der har bredt sig over hele verden, derfor kan man gøre det alle steder. Vi vil også bruge tid på at lave nogle kasser selv og sætte ud.