Biograf - Film fra det 20-århundred

I faget vil vi se en række nyere film, både danske og udenlandske. Eleverne vælger i samråd med læreren, hvilket tema filmene skal vælges indenfor. I løbet af valgfaget bliver der præsenteret forskellige analyseværktøjer, som giver en indgang til at forstå vores samtid og historie.

Doodle/Digital tegning

Faget er for dig der synes det hyggeligt at sidde stille og være kreativ. Det er måske også for dig der har en lille animator i livet, som skal prøves af. Digital tegning er et fag, hvor vi kombinerer det at tegne med blyant og outline tusch med digitale redskaber, som digitale tegneplader og adobe illustrator. Der læres nogle grundlæggende tekniker ved at tegne og der gives en introduktion til illustrator. Vi kan i faget finde på at lave forskellige materialer til brug for PR af forskellige arrangementer.

DoItYourself

Et kreativt fag med fokus på at være kreativ med hænderne. Der arbejdes med mange materialer fx stof, tråd, garn, uld, lim, lærred, smykkedele m.m. Vi finder inspiration i modeverdenen og gennem idéer på fx Pinterest.

Sammen udvikler vi metoder til at fremstille det, vi er blevet inspireret af.

Filmværksted

Har du en lille skuespiller, instruktør eller videojournalist i maven. Så er det her faget for dig. Du vil blive introduceret til forskellige filmtekniker og redskaber til brug for at fremstille og skabe en kortfilm. Der vil også blive arbejdet med teamsamarbejde, fordi det er noget af det vigtigste ved at kunne skabe en kortfilm.

Foto

Foto handler om at kunne skabe lækre billeder, kunne redigere dem og opsætte billederne på fede måder. I faget lærer du noget om kamerateknik og billedbehandling. Vi vil derudover også tage ud på fototure, hvor vi skal tage naturfotos eller vi vil arbejde med portrætfotos i et studie på skolen.

Glaskunst

Glas er et fantastisk levende materiale at arbejde med og rummer uanede muligheder for at lave smukke og anvendelige ting som f.eks. smykker, skåle, billeder, fade og meget mere. Kun din fantasi sætter grænser!

Vi er så heldige her på vores skole, at vi har en glasovn, så skynd dig at benytte dig af muligheden for at blive din egen glaskunstner! Du vil blive grundigt introduceret til de teknikker, der skal til for at skære i glas. Du vil lære glasfusing (at smelte glas) og glasslumping (at forme glas). Du vil efterhånden blive fortrolig med materialet og opdage de mange muligheder, glasset rummer. At arbejde i glas er nemmere end du tror

Materialeudgifter skal påregnes.

Madlavning - streetfood og bagning

Hvis du har lyst til at planlægge, lave og spise forskellige mad alt imens vi hygger os – så er madlavning noget for dig. Vi vil komme vidt omkring i madens univers og du vil blive klædt på til at kunne klare dig selv i køkkenet. Vi vil arbejde med forskellige råvarer, temaer og retter – alt efter hvad vi sammen planlægger.

Faget er både for dummies og for dem, der er vant til at kokkerere. Du vil blive udfordret på dit niveau.

Træ og metal

Har du lyst til at udfordre dig kreativt med metal og træ og lave dine egne designer ting, lige fra borde, lysestage, grill, gokart, eller smede dit eget knivblad m.m., så er metalsløjd faget. Vi arbejder med nogle enkle teknikker, som vil fremme arbejdssprossen. I arbejdet indgår svejsning, smedning og overfladebehandling.

Metalværkstedet kan også kombineres med træværkstedet.

Re-design

I dette valgfag kommer du til at beskæftige dig med forskellige teknikker, der får din indre designer til at blomstre. Vi vil undersøge de nyeste modetendenser, gå i genbrugsbutikker og finde fede stoffer, spænder og andre effekter, som vi vil sammensætte på originale måder. Du vil få brug for din fantasi, og du vil komme til at lære nye teknikker, som du kan bruge til at slippe kreativiteten løs!