Band

Spiller du på et instrument og har du lyst at spille sammen med andre, så prøv band. Du kan spille på dit eget, medbragte instrument eller på et af skolens instrumenter. Vi skal i forløbet prøve kræfter med forskellige stilarter som rock, pop, funk, blues, bossanova og reggae.

En del af bandundervisningen er også at få lov til at spille til forskellige arrangementer.

Drama

Drama handler om at kunne leve sig ind i en rolle og tage den på. Det handler også om at sætte sig ind i, at der er begrænsninger og benspænd, som skaber dramaet for karakteren. I drama skal vi lege forskellige dramalege. Vi skal eksperimentere med forskellige dramaformer og spille små stykker ved forskellige lejligheder på skolen og udenfor skolen. Dramafaget kan understøtte en rolle til musicalen.

Kor og Korband

Kor og korband er for dig, der synes det er fedt at synge og spille i større arrangementsopsætninger. Her handler det om at få helheden til at lyde godt, så hver dreng og pige udfylder ligepræcis deres plads og stemme, så koret og bandet kommer til at lyde som en helhed. I kor og korband arbejdes med flerstemmige arrangementer i forskellige stilarter. Så har du lyst til enten at synge eller spille (eller måske begge dele) så er dette valgfag lige for dig. Vi glæder os til at være sammen med dig.

Musikproduktion – lydteknik

Musikproduktion og elektronisk musik er for dig der gerne vil arbejde med musik på din computer. Vi skal lytte til en forskelligt musik og selv prøve at udforske forskellige måder at arbejde med indspilning og lydteknik. Vi kommer til at arbejde med midiindspilninger og sampling af tracks og vi skal spille en del sammen, for at optage det vi spiller. Sidst men ikke mindst skal vi lære at mixe lydsporene til et færdigt produkt. For at vælge faget er det ikke nødvendigt at du kan spille musik, men det er selvfølgelig en fordel, hvis de spille på noget. Er du bare interesseret i lydteknik, så er det også faget for dig. 

Musikteori

Musikteori er faget for dig der gerne vil dybere ind i musikken. Vi skal arbejde med, hvordan musikken er opbygget og hvordan det kan bruges i praksis. Fokus vil være på nodelære og hørelære af fx. intervaller, skalaer, akkordopbygning og kvintcirklen. Undervisningen vil have form af almindelig klasseundervisning.

Rockens historie – teori og samspil

Rockens historie er for dig der er vild med rock og som gerne vil arbejde med hvor den kommer fra. Vi skal arbejde med musikhistorie inden for rock i forbindelse med de forskellige perioder, der leder hen til den moderne rock. Herunder: spirituals, blues, folk, rock n’ roll, beat rock, britpop og punk. 

Timerne er ikke kun teoriundervisning, men derimod vil vi spille en del af de numre vi lærer om, så vi også får en live fornemmelse af, hvad musikken kan.

Sangskrivning

Sangskrivning er for dig der har lyst til at arbejde kreativt med musikken. Du skal have mod på at udfolde dine tanker og følelser gennem musik og tekstskrivning. Faget er for dig der har lyst til at prøve kræfter med skrive musik fra blank papir til færdig node. Der er ikke krav om du kan spille på noget, men det selvfølgelig en fordel.

Solo undervisning – vokal og instrument

I dette fag får man individuel undervisning på det niveau man er på. En lektions minuttal deles med det antal elever, der er tilmeldt faget.

Der undervises i klaver, guitar, bas og trommer og du vil komme rundt om nodekendskab, fingerstilling, klassisk spil, akkorder, teori om fx kvintcirklen m.m.

I solosang arbejder vi med kropsholdning, stemmeopvarmning, kendskab til forskellige sangregistre og synger sange, evt. flerstemmigt.