Instagram

”Håbet er blevet tændt”

Julegospelkoncert for alle den 8. december ved Gospelteens fra Aabenraa. Tag med tilbage til år 0 og lad julens budskab synke ind.

D. 1.-14. juli 2018 konfirmandkursus.

Et sommerkursus 14 dage af sommerferien. Det er god undervisning, masser af venner og det er kristent fællesskab.

Løgumkloster by

Løgumkloster Efterskole ligger i byen, hvis historie går mere end 800 år tilbage, og hvor munkene byggede den utroligt smukke Klosterkirke.
 
I byen, hvor der bor omkring 3500 mennesker, er der et rigt kulturliv. Byen er kendetegnet af at være hjemsted for en række institutioner.

Omkring 1173 kom de hvide munke, cistercienserne, til egnen omkring Brede Å for her at danne et kloster. Stedet var velvalgt: En landlig beliggenhed med mange vandløb og store skove. Her kunne de arbejde med landbrug, fiskeri og mølleri.

I klosterhaven havde de lægeurter og nye grøntsager som persille, rabarber, og gulerødder. Munkene kaldte stedet Locus Dei, Guds sted.

I forbindelse med Løgumklosters 800 års jubilæum i 1973 opførtes et godt 5 meter højt tårn med 49 klokker. Det skyldtes foruden en fejring af Klosterkirken og byen også et ønske om at rejse et minde for Kong Frederik IX. Protektor: Hendes kongelige højhed Dronning Margrethe II af Danmark. 

Der er knyttet klokkenistuddannelse til Løgumkloster Kirkemusikskole. Dagligt spilles der automatisk små melodier, men der lyder tillige koncerter med manuelt spil.

På Markedspladsen finder man en mindeplade ved Vestergade 21 for Stinne mæ æ Bibel. Stinne fik navnet, da folk altid så hende gå med en stor slidt Bibel svøbt i et sort klæde. 

Efter en stor sorg og efterfølgende krise følte ´Stinne´ sig kaldet til at yde hjælp og udbringe Guds ord til dem, hun mødte på sin vej, særligt til de krigsfanger, der led nød under 1. verdenskrig.

Se tidligere nyheder

13-12-2017

Lucia

Tidlig morgen med luciaoptog og rundstykker på sengen
Læs mere...
2-12-2017

Fodboldstævne

Fodboldstævne i Kolding, hvor drengene tog bronze med hjem!
Læs mere...
1-12-2017

Juniorlovsangsaften

Hallen var fyldt med forældre og juniorer til lovsangsaften
Læs mere...
31-10-2017

Halloween forberedelser

Græskarhoveder til Halloween / Allehelgen.
Læs mere...
27-10-2017

Lovsang - 27. oktober 2017

Omkring 200 deltog i Lovsangsaftenen i efteråret 2017
Læs mere...
13-10-2017

Sundhedsdag

Sundhedsdag for alle elever. Højt humør og sportstøjet på!
Læs mere...