Kombinationen af integrationsholdet og efterskole giver dig super gode muligheder for at lære danskere at kende og blive bedre til dansk.

På integrationsholdet får du to fag: Dansk som andetsprog (DSA) og Integration.

  • I Dansk som andetsprog får du ekstra dansk og sprogundervisning. Der er fokus på at lære at tale, læse og skrive bedre. DSA læner sig op af den almindelige danskundervisning og nogle af de emner der arbejdes med der kan tages op i DSA.
  • På Integration undervises der der i dansk kultur og hvordan man begår sig i Danmark. Fx kan vi finde på at se dele af den danske serie: "Matador", som analyseres og tales om i timerne. I faget vil der også være en udvidet vejledning, hvor man kan få hjælp til fx at udfylde uddannelsespapirer eller andet.

Vi tager udgangspunkt i dit behov, hvor du får mulighed for at lære det danske sprog. Det sker gennem samtale, billedlæsning, leg og spil, læsning og skriftligt arbejde.

Vi tager på kortere ture sammen, hvor du undervises i, hvad der er dansk kultur, hvor vi besøger forskellige steder, som har betydning for det at være dansk. Du bliver undervist i højtider og traditioner, om den danske måde at tænke demokrati og medindflydelse, og om selv at tage stilling til mange problemer.

Undervisningen indeholder også personlig vejledning i forhold til undervisningen i andre fag og i forhold til livet på en efterskole.

Det også vigtigt at du fortæller din historie og er med i fællesskabet på skolen, så lærer du mest.

For optagelse: Se under forældresiden: integrationshold