I 10. klasse er det kun obligatorisk at skulle have dansk, matematik og engelsk, derfor skal du hos os vælge mellem nogle ekstra fag:

Tysk, Spansk og/eller fysik/kemi?

Hvis du gerne vil styrke dine sprogkompetencer i tysk eller få et 3. sprog i begynderspansk og/eller kravle dybere ind i naturvidenskabens verden, så kan du vælge både tysk eller spansk og fysik/kemi. Det er en fordel, hvis du skal videre på gymnasial uddannelse efter 10. klasse og kan give dig en ballast med på vejen.

Der er en grund til vi skriver og/eller, for du kan godt nøjes med at vælge en af de tre fag. Det betyder at du kan få mere fritid og dermed også mere tid til at fordybe dig i de andre fag.

Der aflægges ikke prøver i spansk, tysk og fysik/kemi

Erhverv & Teknologi

Hvis du i stedet tænker, at du gerne vil prøve kræfter med en anderledes og mere praktisk tilgang til at lære, så skal du vælge erhverv & teknologi og dermed vælge de andre to fra. Erhverv & teknologi er et fag, hvor du lærer nogle praktiske kompetencer, det er lige fra, hvordan man svejser til at bruge køkkenmaskiner i køkkenet. Derudover har faget også entreprenørskab og innovationsværktøjer på programmet. Du vil derfor indgå i udviklingen og tilrettelæggelsen af de projekter vi laver. Det betyder at du skal prøve kræfter med forskellige procesværktøjer.

Sidst, men ikke mindst, skal vi også ud og besøge nogle virksomheder og uddannelsessteder for at udvide vores horisont og lære noget om erhverv i danmark.

Vælg erhverv & teknologi og få hænderne op af lommen

Faget kan være en forsmag på hvordan man arbejder på EUX, HTX, HHX og de forskellige erhvervsuddannelser.

 

Du skal minimum vælge et af fagene i 10. klasse.

Måske er du også interesseret i de store oplevelser, læs mere her...

 • 20190129 100910002 Ios
  Stortur
  Når vi siger stortur, så siger vi oplevelser, bustur, hygge, undervisning på en anden måde og ikke mindst fællesskab. Storturen i 23/24 gik til Barcelona. og i 24/25 går den til Nordmandiet.
  Læs mere
 • DSC09182 Web
  Missionstur
  Denne oplevelse er en tilbudstur for dig der vælger Fokuskristendom. Tur der rykker ved dit verdensbillede og hvor du rammer et andet kontinent - Afrika eller Asien.
  Læs mere
 • DSC07756 Web
  Musical
  Omkring 2500 fra nær og fjern kommer hvert år og ser Løgumkloster Efterskoles musical. En musical som bliver sat op på lidt under to uger. Et projekt for hele skolen.
  Læs mere